HC BAR-DE-Q EEKLO START 2020 GOED NA FELBEVOCHTEN OVERWINNING TEGEN STUG IZEGEM

26 januari 2020 20:35

Na een winterstop van zes weken begon HC Bar-De-Q Eeklo dit weekend aan de terugronde in Liga 2. Na een goede eerste helft van het seizoen kon Eeklo als leider aan de tweede seizoenshelft beginnen, weliswaar met de hete adem van Lebbeke, Roeselare en HK Waasmunster in de nek. Door blessures dienen de Meetjeslanders nog steeds Fabian Dhont, Ludovic Smet en Joren Van De Voorde missen. Dit weekend kon ook Simon Roels er wegens werkomstandigheden niet bij zijn, waardoor coach Koen Blondeel zijn pionnen toch enigszins moest herschikken. Het West-Vlaamse Izegem bleek in de heenronde al een stugge tegenstander en ook nu waren de bezoekers vastbesloten om hun huid duur te verkopen.

Het was dan ook de uitploeg die het best aan de match begon. Slordig balverlies lag aan de basis van de 0-1 van Thomas Van De Walle en via een sterke Karel Van Groenweghe en Louis Desmet liepen de West-Vlamingen gezwind uit naar 4-7. Moet gezegd dat tijdens het eerste kwartier zowat alles lukte bij Izegem, terwijl Eeklo maar aarzelend de weg naar doel vond. Eeklo probeerde aan te klampen en kwam via Joeri De Rocker, Pieter Borgers en Liam Longueville dan toch een eerste keer op voorsprong, 10-9 na 20 minuten. Net nadat HCE ietwat greep op de wedstrijd begon te krijgen, liep Levi Longueville echter tegen een eerder licht rood karton aan. Na een contact op tegenaanval mocht hij vroeger gaan douchen en de thuisploeg was toch wat aangeslagen. Izegem kwam zowaar weer op voorsprong en toonde zich met snel en bij momenten flitsend handbal een te duchten tegenstander. Dankzij een knap doelpunt van de snelle Jelle De Sutter kwam HCE echter opnieuw langszij en kort voor rust kon het zelfs op voorsprong komen, 14-13 na een boeiende maar tumultueuze eerste helft.

Na de pauze leek Eeklo Izegem meteen naar de keel te grijpen. Keeper Ewoud Van Vooren kwam enkele malen gevat tussen en Eeklo leek te profiteren en sloeg een driepuntenkloof. Izegem toonde zich echter mentaal weerbaar en bleef in de wedstrijd. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan en twaalf minuten voor affluiten kwam Izegem plots weer langszij, 19-19 via alweer Van Groenweghe. Met drie doelpunten in zeven minuten tijd, onderbroken door een knap doelpunt van pivot Mattice Criel, toonde Bob Savat zich echter heel belangrijk voor zijn ploeg, Eeklo kon uitlopen naar 24-20 met nog drie minuten op de klok en Izegem kwam niet dichter meer dan twee doelpunten, al dient gezegd dat het knokken bleef tot het einde tegen een meer dan verdienstelijk Izegem.

Volgende week trekt HCE naar Brasschaat, een niet te onderschatten verplaatsing. Op zaterdag 15 februari speelt Eeklo zijn volgende thuiswedstrijd tegen Waasmunster.

Speelden mee voor HC Eeklo: Bob Savat, Ryan Stofferis, Joeri De Rocker, Jelle De Sutter, Mattice Criel, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren, Liam Longueville, Levi Longueville en Simon Fraeyman