HC BAR-DE-Q EEKLO WINT EERSTE UITMATCH VAN 2020

2 februari 2020 15:35

Als opener van de terugronde won HC Eeklo vorige week na een spannende match tegen het sterke Izegem. De verplaatsing naar Brasschaat beloofde ook niet evident te worden. Brasschaat heeft dit seizoen nog maar één keer verloren in eigen huis en scoorde telkens minimaal 24 doelpunten. Bovendien startte Eeklo met een beperkte ploeg. Naast langdurig geblesseerden kapitein Ludovic Smet, keeper Fabian Dhont en youngster Tuur De Waele, miste Eeklo ook Pieter Borgers en Joeri De Rocker. Bovendien moest de onfortuinlijke Mattice Criel in extremis ook nog afhaken. Desondanks ging HCE voluit voor de twee punten en hoopt het volgende week enkele mensen te recupereren.

Coach Koen Blondeel bleef zo maar met een kern van slechts negen spelers over. Na de openingsgoal van Robbe Van Winckel, schoot Eeklo toch gezwind uit de startblokken. Liam Longueville nam de ploeg meteen op sleeptouw en Brasschaat wist meteen wie Jelle De Sutter was na een mooie goal op tegenaanval. Eeklo ging door op zijn elan in de openingsfase, de eerste goals van de avond voor Bob Savat en Levi Longueville zorgden voor een eerste kloofje: 2-6 na 8 minuten. Brasschaat miste ook een aantal vaste pionnen, waardoor het gevaar voornamelijk van spelverdeler Van Winkel kwam, die verkleinde de kloof eigenhandig tot 2 doelpunten. Brasschaat had het evenwicht hersteld en de match ging goed op en neer richting 6-8. De thuisploeg geraakte moeizaam door de verdediging van de bezoekers en Eeklo kende terug een betere periode. Een lange, geduldige aanval werd knap afgerond door Liam Longueville en de daaropvolgende aanval kende ook zijn broer geen genade, Eeklo plots met een zespuntenkloof. Brasschaat kwam enkel nog via Van Winckel tot scoren via strafworpen: 8-13 na een uitstekende eerste helft van de Meetjeslanders.

Eeklo vreesde een fel Brasschaat na de koffie en die angst werd meteen werkelijkheid. Een te laks verdedigend Eeklo en een aantal mooie aanvallen van de thuisploeg verkleinden de kloof tot 2, via Borgers, die van Brasschaat welteverstaan. Een time-out bracht rust en na samenspel tussen Savat en Roels schoot Jelle De Sutter paal binnen, knappe goal opnieuw. Vijf doelpunten verschil nu na driekwart wedstrijd waardoor de moed in de schoenen zakte van de thuisploeg. De frustratie borrelde zachtjesaan op en een festival aan tijdstraffen kwam op gang. Tijdens de slotfase van de partij stond Brasschaat al te vaak in ondertal, waarvan Eeklo helaas veel te weinig profiteerde. Zelfs tegen 3 verdedigers slaagde Eeklo er niet in om te scoren, schrijnend! De goalie van Brasschaat speelde een sterke partij en zonder hars is het nooit makkelijk natuurlijk, maar Eeklo miste echt te veel open doelkansen. Een werkpunt, dat is duidelijk. Brasschaat dreigde bij 17-20 toch nog dicht te komen, maar keeper Ewoud Van Vooren liet dit niet toe, opnieuw een sterke match van de goalie. Eeklo speelde de wedstrijd volwassen uit. Brasschaat kreeg maar geen vat op de beweeglijke Bob Savat en ook Ryan Stofferis pikte zijn goaltje mee. 18-24 was uiteindelijk de eindstand, gezien de beperkte ploeg een knappe overwinning van Eeklo.

Door de nederlaag van Waasmunster komt Eeklo steviger aan de leiding van het klassement, volgende week trekken de Meetjeslanders opnieuw naar Antwerpen, op zoek naar 2 punten bij HC ’t Noorden, wat alvast weer een moeilijke opdracht belooft te worden. Op zaterdag 15 februari speelt HCE thuis tegen HK Waasmunster.

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Liam Longueville, Bob Savat, Jelle De Sutter, Levi Longueville, Ryan Stofferis, Kevin Lampo, Joren Van De Voorde en Ewoud Van Vooren