HC BAR-DE-Q EEKLO ZET GOEDE LIJN VERDER

9 februari 2020 14:15

Na een knappe overwinning met een beperkte kern vorig weekend op het veld van Brasschaat, trok HC Bar-De-Q Eeklo dit weekend opnieuw op verplaatsing naar het Antwerpse HC ’t Noorden, traditioneel een moeilijke verplaatsing. Gelukkig was de regioploeg vrij en konden enkele jongens de kern aanvullen en versterken. Eeklo moest het nog altijd doen zonder kapitein Ludovic Smet, Pieter Borgers en Joeri De Rocker. Mattice Criel blijft voorlopig langs de kant met een lichte blessure. Positief was dan weer het wederoptreden van keeper Fabian Dhont die na anderhalve maand blessureleed opnieuw kon aansluiten.

Eeklo was vastberaden om ook deze week de twee punten mee naar huis te nemen. Het werd al vroeg duidelijk dat de wedstrijd gewonnen zou worden in verdediging en net daar stond het bij de Meetjeslanders gelukkig heel goed in de eerste helft. Onder impuls van Bob Savat en de gebroeders Longueville bleef de verdediging goed gesloten en Levi Longueville stuurde goed bij waar nodig. In aanval stond de thuiskeeper een goede partij te spelen en was het moeilijker om de kloof uit te diepen, via 0-3 liep HCE uit naar 1-7. Het licht ging even uit bij een speler van ’t Noorden en een aanslag op de arm van Liam Longueville werd bestraft met een logische rode kaart. Keeper Ewoud Van Vooren bevestigde zijn vorm van de voorbije weken en Eeklo controleerde de volledige eerste helft via doelpunten van Simon Roels, Bob Savat en de broertjes Longueville. Ook Ryan Stofferis toonde dat hij progressie maakt op de pivotpositie en de dreiging van de snelle hoekspelers was ook meer dan aanwezig. De tegenstanders kwamen slechts vier keer tot scoren in dertig minuten tijd, waardoor HCE met een 4-13 voorsprong kon gaan rusten.

Na de rust werd iets te laks aan de tweede helft begonnen en de thuisploeg vond nu wel vlotter de netten. Het kalf was echter al verdronken en de achterstand te groot, waardoor Eeklo nooit meer echt in de problemen kwam. Via 7-15 ging het naar 14-21 maar dichter kwamen de Antwerpenaren nooit. Keeper Fabian Dhont volgde het goede voorbeeld van Ewoud Van Vooren en onderscheidde zich door drie strafworpen te pakken. Coach Koen Blondeel kon naar hartenlust roteren en Eeklo sloot af met een 15-25 eindstand. Het verschil kon ongetwijfeld groter geweest zijn, maar desalniettemin zijn we heel tevreden met dit knappe resultaat tegen een stugge tegenstander.

Volgende zaterdag speelt HC Eeklo thuis tegen HK Waasmunster, afspraak om 20u15 in de Stedelijke Sporthal. We rekenen op de talrijke steun van ons thuispubliek om ons naar de overwinning te schreeuwen!

Speelden mee voor HC Eeklo: Fabian Dhont, Simon Roels, Jelle De Sutter, Simon Callebaut, Nathan De Clerck, Ewoud Van Vooren, Bob Savat, Ryan Stofferis, Kevin Lampo, Liam Longueville, Joren Van de Voorde en Levi Longueville