HC BAR-DE-Q EEKLO BLIJFT GOEDE VORM BEHOUDEN

16 februari 2020 10:35

Zaterdag stond een ware topper in Liga 2 gepland. HC Bar-De-Q Eeklo nam het op tegen de nummer vier uit het klassement, HK Waasmunster. In de heenronde verloor Eeklo nog op het veld van Waasmunster, de spelers van coach Koen Blondeel waren dus gewaarschuwd, het zou geen makkelijke opdracht worden. Bovendien moet HCE het nog steeds zonder pivots (en kapitein) Ludovic Smet en Mattice Criel doen, beide out met een blessure.

In een aardig volgelopen Eeklose sporthal begonnen de Meetjeslanders dan ook het best aan de studieronde. Beide ploegen tastten elkaar af en via Bob Savat en Simon Roels kon de thuisploeg een eerste kloofje slaan, 3-1 na zes minuten. Waasmunster gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen en bleef voorlopig aanklampen, via Sean Campbell kwam het terug tot 4-3. De volgende twintig minuten waren echter zuiver éénrichtingsverkeer. Eeklo verdedigde als een blok en er was nauwelijks een doorkomen aan. Midachter Levi Longueville stuurde de verdediging, Bob Savat leidde zijn ploeg in aanval met enkele knappe doelpunten en dito passes. Via enkele aalvlugge combinaties liep Eeklo gezwind uit tot 19-5. De bezoekers slaagden er niet in om een vuist te maken en verloren alle grip op de wedstrijd in een wel heel sterke eerste helft van de thuisploeg. Uiteindelijk was het Simon Roels die met een ware beauty de 20-7 ruststand kon vastleggen na een spektakelrijke eerste helft.

Na de rust duwde Eeklo aanvankelijk nog door en via onder andere de snelle Jelle De Sutter werd het al snel 23-7. Een ware walk-over leek in de maak, maar Waasmunster bleef proberen en vond plots toch wat sneller de gaatjes in de Eeklose afweer. Coach Blondeel kon het zich permitteren om Liam Longueville en Pieter Borgers (respectievelijk licht gekwetst en ziek geweest) de nodige rust te gunnen en gunde de voltallige bank de nodige speelgelegenheid. Youngsters Joren Van De Voorde en Ryan Stofferis pikten hun doelpuntje mee en stonden ook defensief meer dan hun mannetje. Het gevaar kwam van alle kanten, al werd er nu ook iets slordiger afgewerkt. De focus in verdediging was al een tijdlang weg, waardoor de bezoekers makkelijker tot scoren kwamen, ondanks mooi keeperswerk van Ewoud Van Vooren en Fabian Dhont. De wedstrijd liep zo kabbelend naar het einde en uiteindelijk was het uitblinker Bob Savat die de 36-20 eindstand op het scorebord bracht. Een knappe overwinning tegen de vierde uit het klassement. Door het verlies van Elita Lebbeke op Izegem doet HC Eeklo bovendien een zeer mooie zaak in het klassement.

Volgende week is Eeklo vrij, op zaterdag 29/02 spelen de Meetjeslanders een inhaalmatch tegen het Limburgse Overpelt, een niet te onderschatten opdracht gezien hun vijfde plaats in de rangschikking. Afspraak om 20u00 in de Eeklose sporthal, we hopen op jullie talrijke steun!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Bob Savat, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Jelle De Sutter, Nathan De Clerck, Simon Roels, Joeri De Rocker, Levi Longueville, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Liam Longueville, Pieter Borgers en Fabian Dhont