HC BAR-DE-Q EEKLO BLIJFT ONGESLAGEN IN EIGEN HUIS

1 maart 2020 13:55

Afgelopen zaterdag speelde HC Bar-De-Q Eeklo een uitgestelde wedstrijd tegen het Limburgse Overpelt, een wedstrijd uit de heenronde dus een onbekende tegenstander voor de troepen van coach Koen Blondeel. De ziekenboeg bij Eeklo is nog altijd goed gevuld: Joeri De Rocker, Ludovic Smet, Mattice Criel, Simon Fraeyman en Tuur De Waele zijn out met blessures en ook Liam Longueville kon er dit weekend niet bij zijn.

Desalniettemin waren het de Meetjeslanders die het best uit de startblokken schoten. Via Pieter Borgers en Bob Savat kon HCE al snel uitlopen tot 5-1, terwijl de Limburgers het moeilijk hadden om de opening in de Eeklose afweer te vinden. Levi Longueville gidste zijn verdediging overtuigend waardoor Overpelt achttien minuten lang niet tot scoren kwam. Keeper Ewoud Van Vooren etaleerde zijn goede vorm van de voorbije weken. Eeklo kon via Ryan Stofferis en een snelle Laurens Cocquyt de kloof verder uitdiepen., waardoor de thuisploeg uiteindelijk bij een 16-4 ruststand de kleedkamers introk.

Na de rust liep het allemaal iets minder vlot en het was duidelijk dat de bezoekers met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer gekomen waren. Overpelt vocht voor wat het waard was en vond nu steeds vaker de weg naar de netten, ondanks dapper weerwerk van keeper Fabian Dhont. De verdediging sloot minder goed en in aanval sputterde de machine wat, voornamelijk door concentratieverlies na een wel heel sterke eerste helft. Coach Koen Blondeel gunde zijn voltallige bank speelgelegenheid en de wedstrijd kabbelde verder naar het einde, met een mooie 29-17 eindstand als gevolg.

Volgend weekend trekt HC Eeklo naar hetzelfde Overpelt, voor de wedstrijd van de terugronde. Hopelijk kunnen er enkele mensen gerecupereerd worden en kan Eeklo ook hier de twee punten mee naar huis nemen. De volgende thuismatch is op zaterdag 21 maart, de belangrijke match tegen Elita Lebbeke, een ploeg waar HCE in de heenronde gelijk tegen speelde. Bedankt aan alle supporters, we hopen dat jullie er dan opnieuw bij zijn!

Speelden mee voor HC Eeklo: Jelle De Sutter, Bob Savat, Ryan Stofferis, Joren Van de Voorde, Laurens Cocquyt, Nathan De Clerck, Simon Roels, Kevin Lampo, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren, Fabian Dhont en Levi Longueville