HC BAR-DE-Q EEKLO MET DE HAKKEN OVER DE SLOOT TEGEN OVERPELT

8 maart 2020 18:20

Voor de tweede week op rij moest HC Bar-De-Q Eeklo aan de bak tegen Overpelt. Vorig weekend werd de heenmatch ingehaald, dit weekend stond de terugmatch op het programma. De Limbugers werden vorige week met een forse nederlaag huiswaarts gestuurd en waren dan ook enorm gebrand op revanche. Eeklo recupereerde Liam Longueville en ook Simon Fraeyman kwam na een kleine operatie opnieuw bij de kern.

Na twee uur stilzitten in de auto, nam HCE een bijzonder slome start. De eerste reeks aanvallen leverden enkele gemiste doelpogingen en balverliezen op, enkel Levi Longueville vond de weg naar de netten. Overpelt op zijn beurt kon de Eeklose verdediging ook niet in verlegenheid brengen, maar het was wel de thuisploeg dat het best voor de dag kwam, 3-1 na tien minuten. De bezoekers kwamen maar niet in het juiste ritme, al dient gezegd te worden dat er ook heel wat pech bij de afwerking gemoeid was. Overpelt nam resoluut de overhand en sloeg een eerste kloof na twintig minuten, 6-3 in een wedstrijd waarin meteen duidelijk was dat er weinig gescoord zou worden. Eeklo bleef zwoegen en vond nu plots wel de vrije man. Zeven doelpunten in acht minuten zorgden voor een heuse remontada, via Jelle De Sutter op tegenaanval en het eerste doelpunt van Liam Longueville stond het plots 7-10 met nog één minuut te spelen. Overpelt kwam echter nog twee keer tot scoren, waardoor na de rust alles te herdoen was.

Na de rust was het opnieuw Levi Longueville die de debatten wist te openen, al kwam Overpelt snel langszij via Dante Kerkhofs en Tibo Christiaans, de start van een spelletje haasje-over. De spanning was ondertussen te snijden en het scheidsrechtersduo nam toch wel wat vreemde beslissingen, vaak niet in het voordeel van de Meetjeslanders. Ondanks de hectiek die bij deze spannende matchen hoort, bleef het op het veld zeer sportief. Halfweg de tweede helft hingen de bordjes echter nog steeds in evenwicht, 15-15. Positief was dat het gevaar bij Eeklo vanop alle posities kwam. Alle veldspelers kwamen tot scoren, met een speciale vermelding voor een knap doelpunt van een montere Nathan De Clerck. Conditioneel bleken de Eeklonaars toch iets sterker dan de thuisploeg en de linkerflank Borgers en De Clerck zorgden eigenhandig voor een vierpuntenkloof, 17-21 met nog vijf minuten op de klok. Overpelt gaf zich echter nog steeds niet gewonnen en streed voor elke morzel grond. De sterke Laurens Verhoeven jaste in de slotfase met volle overtuiging nog enkele ballen staalhard binnen en Eeklo had de schaapjes nog niet op het droge. De ingevallen Simon Fraeyman nam zijn verantwoordelijkheid op rechterhoek en ondernam een risicovolle edoch succesvolle poging naar doel en zorgde voor de 20-23, achteraf gezien misschien wel een cruciale fase in deze partij. Bij de bezoekers zat het doemscenario van Lebbeke (waar Eeklo in de slotseconden nog een punt te grabbel gooide) nog vers in het achterhoofd en de zenuwen stonden gespannen. Overpelt rook bloed en kwam nog tot op 1 doelpunt. De finale vrije poging van uitblinker Verhoeven werd weergaloos gered door keeper Fabian Dhont, die zo zijn ploeg behoed voor puntenverlies. Eeklo kon de laatste aanval rustig uitspelen en zo een bijzonder moeizame overwinning bijschrijven. Niets dan lof aan het adres van het sympathieke Overpelt voor hun knappe partij. Na de wedstrijd smaakte de overwinning nog zoeter nadat vernomen werd dat naaste achtervolgers Roeselare en Lebbeke een punt hadden laten liggen tegen respectievelijk Izegem en Brasschaat. Volgend weekend is Eeklo vrij, de twee daaropvolgende wedstrijden zijn tegen rechtstreekse concurrenten voor de eerste plaats Lebbeke en Roeselare. Bedankt verder nog eens aan secretaris en tafelofficial Ronny Steenbeke om deze verre verplaatsing mee te maken!

De komende twee weken kunnen de automatismen verder aangescherpt worden op training en zullen we ook nog Joeri De Rocker, Mattice Criel en Joren Van de Voorde recupereren na blessures. Op deze manier loopt de ziekenboeg stilaan leeg, met enkel nog kapitein Ludovic Smet en de jonge Tuur De Waele in de lappenmand.

Volgende afspraak op zaterdag 21/03 om 20u15 in de Eeklose sporthal voor het belangrijke thuisduel tegen Elita Lebbeke. We rekenen op de talrijke steun van ons thuispubliek om ons naar de overwinning te schreeuwen!

Speelden mee voor HC Eeklo: Bob Savat, Ryan Stofferis, Jelle De Sutter, Nathan De Clerck, Simon Roels, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Liam Longueville, Levi Longueville en Fabian Dhont