HC ADREM KEUKENS EEKLO BEKERT VERDER ZONDER ECHT TE OVERTUIGEN

4 oktober 2020 20:05

Na zeven maand zonder officiële wedstrijd en een lange periode van inactiviteit, speelde de eerste ploeg van Handbalclub Eeklo vandaag zijn eerste wedstrijd met inzet. In de eerste ronde van de Beker van België namen de jongens van coach Koen Blondeel het op tegen Evergem, dat vorig seizoen promoveerde naar Liga 2. Eeklo werd kampioen in datzelfde Liga 2 en komt dit seizoen uit in Liga 1. De wedstrijd in en tegen Evergem beloofde een eerste test te worden voor de ploeg, die zich wist te versterken met Lieven Vanhaecke (Olva Brugge) en Thibaut Masscho (Evergem). Het is ook de bedoeling om de U18 steeds meer te integreren in de eerste ploeg, al zullen ze dit seizoen nog prioriteit leggen bij hun eigen competitie.

Omwille van het reeksverschil begon de thuisploeg met een 3-0 voorsprong. Eeklo had het wat moeilijk om in de wedstrijd te komen en Evergem liep gezwind uit tot 6-2 na vijf minuten. Zes Eeklose doelpunten op rij in een dolle vier minuten veranderden het spelbeeld echter, 6-8 na elf minuten. Vanaf dan ging de wedstrijd gelijk op. Evergem bleef in de wedstrijd en kwam op vijf minuten van rust terug tot 12-13 via enkele knappe doelpunten vanop hoek en pivot. Vlak voor rust duwden de Meetjeslanders het gaspedaal echter weer wat dieper in. Opnieuw zes doelpunten op rij zorgden voor een 12-19 ruststand. Na de rust ging HCE aanvankelijk op zijn élan door en via Levi Longueville en Lieven Vanhaecke werd het al snel 12-21. De rest van de tweede helft was er echter één om snel te vergeten. Overhaaste shots en beslissingen werden genadeloos afgestraft door een sterk acterende thuisploeg en Eeklo was een schim van zichzelf tijdens de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Enkele dubieuze beslissingen van het arbitrale duo waren hier niet vreemd aan, maar desalniettemin moet HCE vooral de hand in eigen boezem steken. In het laatste kwartier van de match kwamen de bezoekers slechts vijf keer tot scoren en dat is gewoon te weinig. De zege kwam nooit meer in het gevaar, maar in de laatste minuut kon de thuisploeg nog twee keer tegenscoren, wat leidde tot een 27-30 eindstand in het voordeel van Eeklo. Desalniettemin onthouden we het positieve uit de eerste helft en het feit dat Eeklo verder bekert. 

Aanstaande zaterdag speelt de Liga 1-ploeg van HC Adrem keukens Eeklo zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, dit tegen het Antwerpse Uilenspiegel. Deze ploeg won dit weekend tegen eerste nationaler Don Bosco Gent en lijkt een serieuze kandidaat voor de titel in Liga 1. Het belooft dus meteen een stevige waardemeter te worden komend weekend. Ook de Liga 3-ploeg komt in actie, jullie vinden alle info via het facebook-event. Gezien de coronamaatregelen zijn supporters enkel welkom na registratie. De procedure zal later deze week nog gecommuniceerd worden via de website en via het event op Facebook. We rekenen op de steun van ons thuispubliek!

Speelden mee voor HC Eeklo: Bavo Berth, Pieter Borgers, Mattice Criel, Joeri De Rocker, Briek De Roo, Tuur De Waele, Levi Longueville, Liam Longueville, Thibaut Masscho, Simon Roels, Bob Savat, Ewoud Van Vooren en Lieven Vanhaecke