HC ADREM KEUKENS EEKLO WINT EERSTE MATCH IN LIGA 1

11 oktober 2020 11:35

Verslag Liga 1: HC Adrem keukens Eeklo – Uilenspiegel HV 27-21

In zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen nam HC Adrem keukens het op tegen het Antwerpse Uilenspiegel. Meteen een goede waardemeter voor de Meetjeslanders, die vorig seizoen nog in Liga 2 uitkwamen. De Antwerpenaren hadden zich in het tussenseizoen gevoelig versterkt met onder andere de komst van Kasper Verbelen (keeper met veel ervaring in 1ste nationale) en staken via social media hun titeldromen niet onder stoelen of banken. Eeklo daarentegen mikt op een plaats in de bovenste helft van de rangschikking en wil dit seizoen vooral ervaring opdoen en verder groeien als team. Jammer genoeg kent Eeklo wel het nodige blessureleed. Pivot en kapitein Ludovic Smet is nog langdurig uit met een kruisbandletsel en ook youngster Tuur De Waele kreeg eerder deze week slecht nieuws en zal zeker tot eind 2020 uit zijn. Een streep door de rekening van HCE, maar gelukkig is de kern voldoende gestoffeerd.

Desalniettemin waren het de bezoekers die na een lange studieronde het eerste doelpunt maakten via een heel sterke Kwint Nees. Eeklo liet zich niet van slag brengen en kon via doelpunten van Mattice Criel, Pieter Borgers en Simon Roels de hoge verdediging van de Antwerpenaren pijn doen. De wedstrijd ging goed op en af en beide ploegen hielden het achteraan zeer gesloten, mede door zeer secuur keeperswerk van Ewoud Van Vooren voor HCE en Kasper Verbelen voor Uilenspiegel. De Antwerpenaren sloegen een eerste kloof via Thomas Kiekebooms, 7-9 na zestien minuten. Daarna gaf de thuisploeg een kwartier demonstratie verdedigen, onder impuls van een sterke Levi Longueville die vanop middenachter zijn verdediging stuurde naar een sterke teamprestatie. De bezoekers kwamen slechts één keer tot scoren en via Bob Savat (2x) en dezelfde Longueville ging de thuisploeg op en over de bezoekers. Ook broer Liam Longueville deed zijn duit in het zakje en verschalkte de keeper met een knappe draaibal. Lieven Vanhaecke toonde ondertussen zijn meerwaarde en liet zich niet verschalken in verdediging, ook zijn aanvallende impulsen op rechts bewezen een meerwaarde te zijn. Resultaat was een nipte voorsprong aan de rust, 11-10 na een heel boeiende eerste helft.

Na de rust aanvankelijk meer van hetzelfde. Uilenspiegel vond moeilijk de weg naar de netten en Eeklo leek nu helemaal op dreef te komen. Enkele knappe collectieve aanvallen werden mooi afgerond via onder andere Liam Longueville en Eeklo liep gestaag uit, 19-13 via Bob Savat met nog 18 minuten op de klok. De bezoekers waren echter niet gekomen om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden en maakten opnieuw een vuist. Enkele gemiste tegenaanvallen zorgden ervoor dat ze opnieuw konden naderen, terwijl HCE uit enthousiasme soms iets te snel ging shotten. Twee doelpunten op rij van Nees en een gemiste tegenaanval na een magistrale pass van Pieter Borgers zorgden ervoor dat er plots weer een wedstrijd was; 23-20 met nog zeven minuten op de klok. Dit was echter buiten Borgers gerekend. Drie doelpunten op rij namen alle twijfels weg en uiteindelijk was het een bedrijvige Simon Roels die de 27-21 eindstand op het bord zette. Grote verdienste ook voor keeper Van Vooren die op beslissende momenten met enkele heel belangrijke reddingen uitpakte. Een knappe overwinning en een heel sportieve wedstrijd, die ten zeerste gesmaakt werd door de talrijk (en veilig!) opgekomen thuissupporters. Ook alle lof voor de spelleiding die te allen tijde de teugels strak in handen hield. De Liga 3-ploeg won eerder op de avond zijn eerste competitiematch tegen Rhino en maakte het feestje voor onze heren compleet.

Volgende week trekken de heren op zaterdagmiddag naar Sasja, op zaterdag 24/10 spelen zowel Liga 1 als Liga 3 opnieuw thuis, respectievelijk tegen Waasmunster en Don Bosco Gent. Ondertussen staat op 20/10 ook de 2de ronde van de Beker van België gepland tegen reeksgenoot Uilenspiegel, dat binnen tien dagen dus meteen al kans krijgt om revanche te nemen. Het belooft alvast opnieuw een leuke wedstrijd te worden! Alle info in verband met de thuiswedstrijden en de coronaprocedures vinden jullie terug op onze website en via de facebookevents. We rekenen alvast op alle supporters om de maatregelen strikt te blijven opvolgen. We rekenen op de steun van ons thuispubliek!

Speelden mee voor HC Eeklo: Thibaut Masscho, Jelle De Sutter, Bob Savat, Joeri De Rocker, Lieven Vanhaecke, Simon Roels, Bavo Berth, Mattice Criel, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren, Levi Longueville en Liam Longueville